6 juni 2022
19:00

IK Oden U23

Referat: Eskilstuna City FK U23 - IK Oden U23

Vi stod emot bra i första halvlek med Eskilstuna City vars A-lag spelar i toppen av div 3.
Mittbackarna Hampus och Kevin höll ihop backlinjen på ett bra sätt och trots stort bollinnehav kom inte Eskilstuna fram till några farliga målchanser.
Men i 23:e minuten gjorde inlånade Ronaldo en chansbrytning i straffområdet och fällde motståndaren vilket naturligtvis resulterade i straffspark. Eskilstuna förvaltade den genom att slå den mitt i mål när Jocke slängde sig åt vänster.
Vi gjorde några byten efter målet för att få ny energi vilket gav resultat i slutet av halvleken när Leo vann en duell mot mittbacken och sprang sig fri och kvitterade med ett välriktat skott!
Eskilstuna försökte ta ledningen på nytt men Jocke stod ivägen med några fina räddningar, vilket innebar att vi klarade 1-1 i paus.
1:a halvlek
10' Eskilstuna lyfter bollen över backlinjen och friläge uppstår, Jocke rusar ut men spelaren lobbar bollen över honom, som tur var studsade den utanför stolpen
15' Hörnvariant av Esklistuna med markpassning till spelare vid straffområdeslinjen som skjuter direkt men Jocke räddar.
16' Jocke sätter igång en kontring efter räddningen med lång utspark till Nvar som dock tappar bollen i bra läge, men Benjamin kommer i en andra våg och skjuter ett bra skott som målvakten räddar
20' Gult kort på Rich efter bensax, därmed 3:e gula och avstängd i nästa match
22' Eskilstuna City får straffspark efter glidtackling av Ronaldo som tar spelaren istället för bollen
23' 1-0 Eskilstuna City på straffspark
37' 1-1 Oden genom Leo (assist Oliver)
40' Eskilstuna slår ett inlägg som deras forward skjuter på direkt men Jocke är långt ute och blockerar skottet
44' Inlägg från höger av Eskilstuna och volleyskott som Jocke räddar

Vi gjorde några byten i andra liksom Eskllstuna som höjde tempot. Det verkade som om vi blev stressade av detta för vi slog en hel del felpassningar i farliga lägen. P g a detta kunde Eskilstuna ställa om och göra tre mål. Matchen avgörs dels på våra misstag men vi tappade också spelet i andra efter en bra insats i första halvlek.
Jocke höll nere siffrorna med flera kvalificerade räddningar.
Till matchens lirare utnämner vi Hampus som gjorde en utmärkt insats på den något ovana positionen mittback!
2:a halvlek
47' Inkast av Oliver till Hampus som skjuter på havvolley men utanför målet
53' 2-1 Eskilstuna efter att vi passat för kort på egen planhalva och tappade bollen vilket motståndarna utnyttjade skoningslöst
60' Gult kort på Linus för stämpling
61' Inspel av Eskilstuna och direktskott men bra räddning av Jocke
67' 3-1. Felpassning när vi är på väg framåt varpå Eskilstuna kontrar via en långboll ut på vänsterkanten och stenhårt markinlägg som styrs in i mål utan chans för Jocke
78' 4-1. Här har vi kontroll på bollen i eget straffområde men istället för att skicka iväg bollen så slår vi en felpassning till en moståndare som spelar fram en lagkamrat som rullar in bollen i bortre hörnet, dock ur misstänkt offsideposition men mål utdömt.
80' Friläge för Eskilstuna men Jocke gör en utmärkt räddning till en benparad till hörna
81' Kontring Oden där Samsom spelar fram Linus som får på ett stenhårt skott med vänstern men Eskilstunas målvakt gör en utmärkt räddning nere vid stolproten till hörna
85' Eskilstuna skapar ett bra läge men Jocke gör en fantastisk dubbelräddning och får sista ordet i matchen